Novetats Ordino-Arcalis 2018-2019 – Pura Llibertat

Novetats de la temporada
 
Sota el paraigua del grup Saetde, nou accionista majoritari d’Ordino Arcalís, l’estació ordinenca engega amb impuls un Pla Director que permetrà modernitzar de manera total l’estació, amb una inversió estimada de més de vint-i-dos milions d’euros durant els propers deu anys.
Aquest any, i la propera dècada, l’estació invertirà tant en nous remuntadors com a crear noves experiències úniques a Andorra per a ampliar els productes dirigits al públic familiar, als amants del freeride i a les persones aficionades a l’esquí de muntanya. L’estació d’Ordino continua apostant per modalitats noves de forfets i aquesta temporada tots els passis inclouen la garantia meteorològica, que permet fer una baixada de prova i si les condicions no convencen, els clients poden tornar un altre dia.
 
Som Vallnord i ara també som Grandvalira
 
Aquesta temporada 2018-2019, Ordino Arcalís continua formant part de Vallnord i ho fa amb l’orgull de pertànyer a una marca de la qual ha estat cofundadora; a més, ha estat una part important del procés de creixement i de consolidació de Vallnord durant els darrers catorze anys. Alhora, fruit de l’entrada de Secnoa al grup Saetde, l’estació ordinenca queda integrada en el producte Grandvalira.
Això es tradueix en una oferta més amplia i enriquidora per als clients, que poden esquiar a Ordino Arcalís mitjançant un ventall ampli d’opcions:
  • El forfet de temporada Vallnord.
  • El forfet de temporada Grandvalira, pagant prèviament un suplement de 90 euros per als adults i de 25 euros per als infants.
  • El forfet de dies d’Ordino Arcalís.
  • El forfet de 2 dies o més de Vallnord.
  • El forfet Plus de pagament per ús de Grandvalira
En el transcurs de la temporada es desenvoluparan més productes conjunts amb Grandvalira.
 
Nou Telecabina Tristaina
 
Aquesta temporada s’estrena el nou telecabina de Tristaina, que uneix la base de l’estació, a 1.940 metres, amb la base del sector, a la Coma, a 2.220 m. Aquest nou giny suposa una inversió de prop de set milions d’euros i és la pedra angular al voltant de la qual es basteix el Pla Director d’Ordino Arcalís.
Amb arribada al peu del restaurant La Borda de la Coma, permetrà reactivar la zona de debutants dels Orris, on la temporada passada ja es va instal·lar un teleesquí nou, una zona més àmplia i més assolellada, i amb un relleu ideal per a l’aprenentatge i la progressió dels esquiadors.
Fins ara només es podia accedir a la Coma amb el telecadira de la Basera, fet que limitava molt l’accés al sector, ja que si es tancava el remuntador, l’estació només podia funcionar amb un 30 % de les instal·lacions practicables.
El Telecabina Tristaina salvarà una distància d’uns 230 metres de desnivell i cobrirà un trajecte de 1.600 metres, un recorregut que s’ha configurat amb setze pilones. Amb una inversió econòmica al voltant dels sis milions d’euros, el giny d’última generació pot transportar fins a mil esquiadors l’hora. El model, Doppelmayr D-Line Omega IV-10 SI D, disposa de vint cabines, tot i que la línia té capacitat per a ampliar les cabines fins a trenta-una unitats, cosa que permetria transportar 1.600 persones l’hora. Cada cabina té un aforament per a deu persones, assegudes i amb els esquís a dins.
Cal destacar que, tot i que el nom del telecabina fa honor al pic i al circ glacial de Tristaina, el telecabina no arriba a aquesta zona, que romandrà verge i com a itinerari de freeride. L’accés a l’àrea de Tristaina es continuarà fent amb el remuntador destinat específicament a aquesta pràctica, el telecadira de Creussans, per després continuar a peu fins a la zona.
Així doncs, des d’aquesta temporada tots els esquiadors i visitants d’Ordino Arcalís podran gaudir del confort d’aquest nou transport, que permet sobrevolar les muntanyes, passar molt a prop de llocs emblemàtics de l’estació, com ara l’escultura Arcalís 91 (la O), i arribar a l’àrea monumental de la Coma, cosa que sembla que es convertirà en una altra experiència singular.
 
Més canons i més màquines
 
Es millora la xarxa de neu artificial amb la renovació d’un quilòmetre de línia a la pista de les Canals. Això permetrà una millora substancial de la capacitat de producció al sector de l’Hortell. S’instal·laran, a més, vuit canons nous Technoalpin d’última generació. A més, s’ha adquirit una nova màquina trepitjaneu que permet ampliar el parc mòbil de màquines, així com noves motos de neu per al servei de pisters i de manteniment.
A més, aquest estiu, aprofitant les obres a l’Hortell per a fer la sortida del telecabina, la base del teleesquí 1 de l’Hortell s’ha aixecat aproximadament uns cinc metres i ara serà més suau i progressiva. A més, s’ha guanyat espai després de modificar l’arribada de les pistes que conflueixen a la mateixa zona, ja que s’ha modificat el punt on es troben les pistes de la Basera, de l’Hortell i del Pont, per minimitzar el risc d’impacte al punt on la pista del Pont es troba amb la de la Basera.
 
Garantia meteorològica inclosa al forfet
 
Aquest any tots els forfets que es compren a les taquilles o a la plataforma en línia de l’estació inclouen la garantia meteorològica. Així, l’estació es compromet a canviar el forfet per un altre dia si les condicions no convencen l’esquiador després de fer com a màxim una baixada. Tan sols s’ha de passar per les taquilles a fer el tràmit i es lliurarà un passi per a un altre dia de la temporada. Els forfets que es comprin en línia i a les taquilles de l’estació continuen sent recarregables i moneder, fet que permetrà que es puguin fer servir per a pagar altres serveis de l’estació amb el mateix suport.
 
Es duplica el servei de transport exclusiu de clients
 
L’estació duplica la capacitat de transport del nou servei de transport de clients diferencial i innovador que ja es va posar en marxa la temporada passada. Gràcies a una flota de sis furgonetes Ford, vehicle oficial d’Ordino Arcalís, es recull els clients a la porta de l’hotel o de l’allotjament turístic i es porten a peu de pistes (amb reserva prèvia). I quan volen tornar, els clients tan sols han de reservar l’hora que més els convingui i els tornem a deixar al lloc on els hem recollit.
 
Gran millora dels accessos a l’estació
 
Durant els últims anys la carretera d’accés a Ordino Arcalís ha incorporat millores importants. El Govern d’Andorra, responsable de l’execució de les obres, ha invertit uns quinze milions d’euros a eixamplar i a modificar els deu trams més conflictius de la calçada. D’aquesta manera, els vehicles que circulen, així com els ciclistes, ho fan amb més comoditat.
Cal destacar, també, que s’ha construït la galeria de protecció d’allaus a la carretera general 3, a la zona dels Basers del Corb. Aquest tram, de 142 metres de longitud, ha permès unir dos conductes de galeries que ja hi havia i evitarà que, en cas d’allau, la carretera quedi afectada.
 
Ampliació del Parc Agustina
 
El parc familiar Agustina, que fa les delícies dels més petits, creix aquesta temporada, tal com l’any passat, amb un túnel màgic nou, de vuit metres de recorregut sota la neu, que se suma al túnel de sis metres que es va estrenar el hivern passat i que farà que petits i grans passin una estona divertidíssima. A més, s’afegeixen mòduls nous al parc familiar dels personatges del conte infantil de Vallnord. El recinte lúdic destinat a les famílies disposa de diverses línies de dificultat i de diferents nivells amb un factor comú: la diversió està assegurada.
 
Tercera fase de l’Arcalís Natural Park
 
Les actuacions principals que faran créixer l’Arcalís Natural Park aquest hivern s’orienten a expandir-lo cap a altres àrees de l’estació, amb mòduls més grans destinats als riders més experts, a potenciar els kickers de backcountry a la zona de la Coma i a ampliar el fun track amb més mòduls. A més, a aquestes actuacions se sumen diversos mòduls mòbils que s’aniran reubicant en zones fora de pista en funció de les condicions de la neu. L’adrenalina està assegurada.
 
Dos nous checkpoints de freeride
 
La pràctica del freeride augmenta i Ordino Arcalís s’ha convertit en la meca de l’esquí fora de pista, on acudeixen esquiadors provinents d’arreu a la recerca de la tan preuada neu verge. Per fer més segura la pràctica d’aquesta disciplina, s’han instal·lat dos detectors d’ARVA en dos grans cartells informatius, de manera que el freerider pot comprovar que el transmissor funciona de manera correcta abans d’entrar a la zona fora de pista.
 
Més restauració de qualitat
 
La gran novetat de la restauració a Ordino Arcalís aquest hivern se centra en el restaurant La Borda, a la coma del Forat, que aquesta temporada redistribueix l’espai de la planta per oferir un millor servei als clients. Al migdia es potencia l’oferta amb les famoses fondues que l’establiment ha popularitzat durant els sopars, així com carns a la brasa i arrossos de muntanya regats amb bons vins. També s’ha reformat la primera planta del restaurant per agilitzar el servei.
 
Refugi de les Portelles, ara també de nit
 
El Refugi Gastronòmic de les Portelles, el més alt d’Andorra, a 2.550 metres, renova la carta per continuar sorprenent els clients durant el dia, però a partir d’aquest hivern obrirà a la nit sota reserva per organitzar sopars exclusius. Una nova experiència extraordinària que se suma a l’àmplia oferta gastronòmica de l’estació.
 
Nova cerveseria Moritz
 
Ubicada al sector de la Coma, al peu del telecadira de Creussans, s’estrena un nou punt de restauració divertit i diferent, una cerveseria coberta al més pur estil tirolès, amb música en viu i amb un bon ambient, que es converteix en terrassa quan les condicions meteorològiques ho permeten. El lloc ideal per a fer una parada, hidratar-se, prendre el sol i gaudir d’un ambient distès.
 
Més música en viu, fins i tot clàssica
 
Els concerts de música en viu s’han convertit en un gran atractiu d’Ordino Arcalís. Aquesta temporada, amb la col·laboració de Moritz, presentem un calendari de concerts complet que gairebé cada cap de setmana ens porta música en directe a l’estació. A part, i com a gran novetat, se celebraran tres concerts de música clàssica a l’estació, en el marc del festival Ordino Clàssic.
 
Web nou, webcams noves i Central de Reserves nova
 
Estrenem web nou, amb un disseny modern, fresc i intuïtiu, que permet informar-se i comprar amb el mínim nombre de clics. El nou web integra la nova plataforma de vendes de forfets, serveis i com a novetat, de paquets amb allotjament, un projecte gestionat pel nou equip de la Central de Reserves i Booking d’Ordino Arcalís. Així mateix, s’han incorporat al circuit dues càmeres web Feratel de nova generació que permetran seguir l’estat de les pistes amb la màxima qualitat d’imatge.
 
  • Canals de comunicació nous
A les noves xarxes socials d’Ordino Arcalís que ja vam engegar a mitja temporada passada i al nou web, s’hi afegeixen canals per a comunicar-nos amb els nostres clients i clientes, i estrenem blog, en el qual prometem que només explicarem coses interessants. A més, vam obrir una llista de Whatsapp perquè les persones que s’hi afegeixin siguin les primeres d’assabentar-se de les notícies més fresques, com ara l’estat dels accessos, l’estat de les pistes, la meteorologia, les promocions, les convocatòries d’esdeveniments exclusius, etc.
 
Més experiències extraordinàries
 
L’Airstream, la nostra caravana americana de luxe, on es pot passar la nit, estrena ubicació i ara se situa als Planells, envoltada de bosc i amb unes vistes insuperables del pic de les Planes i el pic de la Font Blanca. També estrenem camps base per a l’activitat del Vivac Experience by The North Face. D’aquesta manera, tindrem diferents punts on es podrà pernoctar al ras amb els nostres guies i, per tant, podrem adaptar l’excursió d’accés al ritme i al nivell de cada grup. D’altra banda, s’està treballant per llançar una nova experiència nocturna, que es confirmarà d’aquí a poques setmanes.
 
Més esquí de competició
S’han renovat les línies de cablejat de cronometratge de les pistes de l’Estadi i de les Canals per acollir les curses del Trofeu Borrufa, així com més proves FIS. A més, s’ha instal·lat una caseta de cronometratge a la pista de la Portella del Mig. I per a tothom que vulgui sentir la sensació de competir en un eslàlom, l’estació ofereix un traçat permanent on es poden cronometrar les baixades.
  • Marxandatge nou
Davant l’èxit de la temporada passada, quan es va esgotar tot el material en poques setmanes, s’amplia la col·lecció amb una oferta àmplia de samarretes, dessuadores, cintes per als cabells, tapaboques Buff®, gorres, bosses, mitjons i roba tèrmica personalitzada amb la imatge de l’estació.
 
CALENDARI DE COMPETICIONS
 
FONTBLANCA: Del 26 al 27 de gener
TROFEU BORRUFA: Del 28 al 31 de gener
SKIMO 10: Del 23 al 24 de febrero
FREERIDE WORLD TOUR: Del 3 al 8 de març
EL DORADO JUNIOR FREERIDE: 3 de març
RED BULL HOME RUN: Abril
JAM XTREM FREERIDE WORLD QUALIFIER: De l’11 al 14 d’abril
 
 

T'agrtada aquest article?

Share on facebook
Comparteix a Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter