SLED DOGS la nova tendencia de l’esquí?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sled Dogs, la novetat d’aquest any!!! Cada any surten coses noves en el món de l’esquí, algunes han revolucionat aspectes tan importants com formes o tècniques d’esquí, d’altres surten invents que passen sense pena ni glòria dins el conjunt d’artefactes inútils que acaben morint en el racó de l’oblit.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Avui us presentem una cosa, curiosa si mes no. Els Sled Dogs, que no és res més que una bota amb una sola d’esquí, uns patins per la neu, perquè ho entengueu millor…
Aquest pont de la Puríssima, vam tenir el nostre col·laborador Joel a Les Deux Alpes provant aquest invent i recollint informació de primera mà per tal de poder fer un reportatge dels bons!!!

L’hi hem demanat que ens fes un escrit descrivint el com i quan d’aquesta prova i les sensacions que va tenir al damunt dels Sled Dogs i aquest és el resultat…

[/vc_column_text][vc_images_carousel images=”1098,1097,1096,1095″ img_size=”full” onclick=”link_no” speed=”4000″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”yes” hide_prev_next_buttons=”yes” wrap=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”1097,1096,1095,1091,1088″ img_size=”full” onclick=”img_link_large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Diumenge 6 de Desembre, són les 08:30 del matí i en breus minuts obren les pistes de Les 2 Alpes, sóc sota el Remuntador Jandri Express, que faig??
Torno a pujar amb la taula d’snow com ahir dissabte?
O torno a fer un tast de la nova modalitat anomenada “SLED DOGS”, en aquest cas a les pistes grans?
No hi ha gaire a pensar, demà ja en faré de snow. Accepto l’oferta del representant de SLED DOGS (gràcies SEB), i els hi demano una parella de botes de la gama F5.03 (les vermelles).

Em comenta que serè la primera persona que els fa servir a tota l’estació de Les 2 Alpes, cosa que em porta un petit problema a l’accés “Diable”, però que ràpidament solucionem.

Per sobre d’aquesta gama, trobaríem les K9.01 (verdes i blanques) on la diferencia de preu ens indica, més confort, millor adaptabilitat i tancaments d’alumini tipus palanca reforçats.
Tots el SNOWSKATES tenen el mateix nombre de tancaments (2 fermalls d’alumini i un tensor de velcro)

[/vc_column_text][vc_media_grid style=”lazy” items_per_page=”3″ grid_id=”vc_gid:1450005093900-d3d53b7d-d28d-1″ include=”1088,1091,1092″][vc_column_text]

El primer contacte és com si calcessis unes botes d’esquí, molt còmodes, però ràpidament, trobes les diferències. Unes planxes sota la sola de bota, amb una petita llargada extra a la part del taló, et fan sentir que serà gairebé impossible caure d’esquenes.

El fabricant, per tal de protegir al màxim les planxes metàl·liques de la base mentre passegem per zones sense neu (asfalt, pedres, fang, etc.) posa a disposició del client uns “mitjons” elàstics amb base de goma, de ràpida col·locació de la punta de la bota fins al taló (DOGGIE WALKERS)

Pujo a les pistes, primer una de blava, la sensació d’estar fent quelcom que ningú fa, ja és satisfactòria, la tècnica, diferent, la postura, diferent, la llibertat de moviment, increïble i la velocitat que es pot assolir, important….

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][youtube id=”s2kp5ezOSKU” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”640″ grow=”yes”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Per a qualsevol que tingui cert nivell de roller (in line skate) serà bufar i fer ampolles, des del primer moment ja gaudeixes de la baixada, tant a pistes blaves com vermelles, notes com llisques lliurement, i pots realitzar zig zags molt precises.
Com a gran avantatja sobre l’snow, trobem que aquelles zones on un surfista novell quedaria parat i hauria de “remar” o desfer-se de les fixacions els snowskates et permeten acostar-t’hi caminat fins al següent pendent.

Salvant les distàncies, és molt similar a anar en patins, però amb la diferència que patinant al carrer el pes del cos ha d’anar cap al davant, i en el cas dels SLED DOGS, el pes ha de caure enrere (entre altres coses, per tenir més control i evitar l’enfonsament de la punta del patí a la neu)

Permeten fer, salts, girs, zig zag agressives i el més curiós és que les caigudes solen ser més “controlades” o no tan doloroses com és el cas de l’snow.

Per últim, fer menció al dubte del seu ús fora de pistes, sembla lògic pensar que a més profunditat de neu, amb menys superfície, més enfonsament, física pura, però no és del tot cert, podeu veure vídeos a internet on, amb una bona postura i velocitat, poden ser uns bons aliats per a gaudir molt de la neu.

Trobo que és la solució més pràctica per a tots aquells que volen iniciar-se en els esports de neu, evitant les caigudes doloroses (recomanat, portar guants amb proteccions al canell i casc), evitant també les incomoditats als accessos (remuntadors, telecadires, etc.) perquè no són necessaris bastons (ski) o fixacions (snow), la llibertat a l’hora de caminar per l’estació i de pujar als telecadires és un argument més a tenir en compte.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Aquí us deixem un vídeo d’ells perquè veiem coses que es poden fer amb el Sled Dogs….

Tindrà futur això? D’aquí a res veurem les pistes plenes de Sled Dogs??? Qui sap, el temps ho dirà!!![/vc_column_text][vc_column_text][youtube id=”yVH5l5Vkkzo” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”640″ grow=”yes”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

T'agrtada aquest article?

Share on facebook
Comparteix a Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter