Baqueira-Beret…Novetats Temporada 18/19

Els esquiadors i snowboarders que visitin Baqueira Beret aquesta temporada gaudiran de la nova àrea amb el nom de Baciver que suma una “B” més als sectors clàssics de Baqueira, Beret i Bonaigua. L’estació de la Val d’Aran i les Valls d’Àneu ascendeix amb aquesta ampliació a 2.273 Ha de terreny esquiable.

La cota màxima serà a partir d’ara a 2.610m del Cap de Baciver i el desnivell també ha augmentat aconseguint els 1.100m. Això és a causa de la instal·lació del telesquí del mateix nom amb el qual s’augmenten també els quilòmetres esquiables a 165 (contant 5 km d’itineraris fora-pista) i s’eleva el número de pistes abalisades a 111.

El client familiar trobarà més oferta lúdica a pistes amb el Funpark de Beret, s’ha millorat la innivació en diverses pistes incluint el snowpark Era Marmota i, com a espectacle majúscul, destaquem la Copa del Món de Snowboardcross FIS que es disputarà al març.

-Nou remuntador i àrea Baciver

La mítica muntanya que presideix de manera imponent Beret i Orri, el Tuc de Baciver, mereixi donar nom a la nova àrea que serà esquiable en part de la seva cara Est, destinada a experts a partir d’aquesta temporada. Amb el telesquí Baciver l’estació guanya també 100 m de desnivell arribant al seu punt més alt als 2.610m del Cap de Baciver i per tant oferint uns descensos de més de 1.100m fins a la base a Baqueira 1500. La longitud del remuntador és de 1,7 km en els quals supera 400m de desnivell durant el trajecte que ofereix unes vistes úniques de la Cara Nord.

-Cinc pistes noves

De les cinc pistes noves, totes elles vermelles i per tant de dificultat, destaca la que porta el nom clau de “Baciver” ja que té 405 m de desnivell, una longitud que supera els 2 km i una pendent mitjana del 19%. També mereixen especial esment la més pendent amb un 21% que és “Ta Tq Baciver” i la més fàcil del conjunt “Estanholes” que compta amb 150 m de desnivell, el seu pendent mitjà serà el més suau. Els altres dos traçats que completen l’oferta en aquesta zona són “Orqueta” i “Roca Blanca”.

-Funpark a Beret

Pel que fa a Beret, s’ha inclòs com a nova pista el FunPark estrenat a mitjans de la passada temporada a l’àrea de Beret i que discorre paral·lel a la pista de Clot der Os. Els més petits (i no tan petits) podran descobrir un traçat de 1.750 m de longitud de pista blava amb molts elements per a la diversió. El recorregut alterna les flors gegants i les reproduccions d’animals autòctons dels Pirineus, alguns dels quals emeten els seus sons pel que més d’un es porta una sorpresa. Diversió assegurada!

-Preparació de pistes

Per a la preparació de pistes s’han adquirit dos màquines d’última generació, una d’elles amb “winch” per trepitjar pistes amb fort pendent. Respecte a la producció de neu, s’han instal·lat dos innivadors de baixa pressió al Snowpark de Beret Era Marmota per assegurar la neu en els principals mòduls d’aquesta zona de freestyle.

-Oferta gastronòmica

L’estació compta amb 25 restaurants i cafeteries a pistes, 5 d’aquests locals són temàtics oferint experiències culinàries úniques. Un d’ells, potser el de més renom, sigui el Moët Winter Lounge que aquest any millora serveis i amplia cuina per seguir augmentant en qualitat. També s’han dut a terme reformes en l’Audi Quattro Bar, situat a Beret, que sigui per la seva situació o pel seu encant, és un establiment molt concorregut per esmorzars i aperitius. En la resta de restaurants gastronòmics de l’estació (Refugi San Miguel, 5J Grill Baqueira, Restaurant Pla de Beret i Borda Lobato) s’han millorat les cartes amb nous plats i un celler amb més referències.

-Cafeteria Bosque, més accessible

La cafeteria més gran de l’estació, el Bosque, situada a Baqueira 1800 i renovada la passada temporada, disposa ara d’una cinta transportadora més còmoda que permet un ascens senzill evitant la pujada que hi ha a la seva base per dirigir-se fins al Telecabina.

-Hotel Montarto

L’Hotel Montarto, en el qual es troba el Wine Bar by Viña Pomal i el Pub Drinkery, també ha renovat part de les habitacions i les zones del vestíbul que accedeixen al menjador i al Piano Bar d’aquest allotjament a peu de pistes.

-Espectacle majúscul amb la Copa del Món FIS de Snowboardcross

Cada vegada més esdeveniments de magnitud recalen a la Val d’Aran i la Copa del Món de Snowboardcross FIS arribarà a Beret els dies 1 i 2 de març de 2019. Serà la segona vegada que el màxim circuit mundial d’aquesta espectacular modalitat, que podríem definir com el motocròs amb snowboard, es disputi a terres araneses. El primer va ser al març de 2016. Estaran presents a la competició els millors del món i, entre ells, els dos esportistes d’hivern espanyols de referència i integrants de l’equip de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI): l’andalús medalla olímpica de bronze Regino Hernández i el basc subcampió del món Lucas Eguibar.

Esqui.cat
Esqui.cat
Esqui.cat

T'agrtada aquest article?

Share on facebook
Comparteix a Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter