Esteu en forma per a començar a esquiar amb la màxima seguretat?
Portem molts mesos sense calçar-nos les botes per esquiar, portem molt de temps sense posar el nostre cos a fer un exercici tan exigent com és esquiar amb seguretat.
Les llargues jornades d’esquí fan que les nostres cames treguin el millor d’elles, però estan elles en les millors condicions per poder afrontar jornades intenses d’esquí?
És molt important estar en forma, però just abans de començar la temporada, ens aniria molt bé fer una mica de treball específic, pensant en les jornades venidores d’esquí que se’ns presenten, i en les quals volem donar-ho tot!
Segurament haureu vist en vídeos, d’esquiadors professionals entrenar-se a un alt nivell, ells són professionals, però aixó no vol dir que nosaltres no haguem de preparar-nos.
Segurament tot el treball muscular d’una manera o un altre, l’hem anat fent durant aquest temps de falta d’esquí, però no estaria de mes reforçar una mica per tal que, sobre tot els primers dies d’esquí, ens fallin i tinguem alguna caiguda a causa del cansament muscular, provocant així alguna lesió indesitjada.
Exercicis musculars i propiorecepció
Aquí us deixem un vídeo explicatiu d’alguns exercicis indispensables per poder posar els nostres grups musculars a to per a no tenir ensurts.
[youtube id=”zE2XS8iAkNw” align=”center” mode=”normal” maxwidth=”600″]
PROPIORECEPCIÓ
Aquesta és una altra part que molt poca gent coneix en si i que per a esquiar i és importantíssima.
Segur que hem vist exercicis de propiorecepció, però no sabeu que és ni perquè serveix.
Per definició la Propiorecepció és el sentit que indica a l’organisme de la posició dels músculs, és la capacitat de sentir la posició relativa de parts corporals contigües. La propiorecepció regula la direcció i rang de moviment, permet reaccions i respostes automàtiques, intervé en el desenvolupament de l’esquema corporal i en la relació d’aquest amb l’espai, sustentant l’acció motriu planificada. Altres funcions en què actua amb més autonomia són el control de l’equilibri, la coordinació d’ambdós costats del cos, el manteniment del nivell d’alerta del sistema nerviós
s central i la influència en el desenvolupament emocional i del comportament.
Però el que interessa és el treball de resposta, equilibri i adaptació muscular a l’exercici específic de l’esquí. Si ho treballeu, notareu una major seguretat i fortalesa en cada gir que feu i així podreu gaudir més encara de cada baixada.
Aqui us deixem un video que sembla que no, pero es molt mes util del que sembla.
[youtube id=”xZ2LkuLVpuw” align=”center” mode=”normal” maxwidth=”600″]